Welke fiets past bij jou?

Het klimaat wordt een steeds belangrijker onderwerp in de hedendaagse wereld en daarom is het goed om ook zelf te kijken naar wat jij kan betekenen. Één van de manieren om groener te zijn is om de fiets te pakken in plaats van de auto. Het valt te begrijpen dat als je altijd gewend bent om de auto te pakken, je er enigszins tegenop kijkt om te gaan fietsen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de perfecte fiets voor jou. In dit blog zal ik je verschillende types uitleggen om je te helpen bij het maken van een keuze.

Elektrisch

Dit is absoluut de beste oplossing als je er tegenop ziet om te gaan fietsen. Met een E-bike kan je snelheden behalen van rond de 25 kilometer per uur. Hierdoor is een E-bike ook onwijs geschikt voor lange afstanden. Binnen de stad, zeker in de grote steden, is een E-bike misschien wat overdreven. Door de grote drukte kan het zelfs gevaarlijk zijn om met een gemotoriseerd voertuig te rijden. De grotere broer van de E-bike is de Pedelec. Deze elektrische fiets behaalt snelheden tot maar liefst 45 kilometer per uur. Dit betekent daardoor wel dat het verplicht is om een helm te dragen en te bezitten over een geel kenteken. Maar als je dit dan hebt, dan zoef je zo naar je werk. Daarom is het perfect voor de lange afstanden!

Stadsfiets

Stadsfiets voor dames of een stadsfiets voor heren, dit is de perfecte fiets voor de kortere afstanden in de stad. De relatief simpele fiets zal een stuk minder kosten dan de E-bike of Pedelec. De stadsfietsen kennen verschillende versies. Zo heb je varianten met versnellingen en zonder versnellingen. Dit is net wat je prettig vindt. Het onderhoud aan de stadsfiets, zeker als je eentje neemt zonder versnellingen, is hartstikke goed te doen. Zo kan je wellicht nog geld besparen bij de fietsenmaker!

Sportfiets

Voor de echte fanatiekelingen heb je dan nog de racefiets of mountainbike. Hiermee kan je ook lange afstanden afleggen en werk je ook nog eens aan je conditie. Zo sla je twee vliegen in één klap. De sportfietsen zullen wel wat duurder zijn dan een stadsfiets, maar dit zal je terugzien in het lage gewicht, de goede veringen en de grote hoeveelheid versnellingen.

Hopelijk heeft de informatie over de verschillende soorten fietsen jou enigszins geholpen in de zoektocht. Het slimste is om gewoon even langs te gaan bij de fietsboer en verschillende fietsen uit te proberen. Succes met de zoektocht!

Geef een reactie