Wat doe jij in deze wintermaand?

De maand januari is voor velen een lange, saaie maand. Vooral nu we met z’n allen in de zoveelste Lock down zitten, is er weinig te beleven. Verveling en somberheid slaan dan ook toe. Hoe kun je deze maand toch een beetje goed doorkomen? In dit blog wat handige tips om te voorkomen dat de Winterblues grip op je krijgen.

Gamen, lezen en een hobby

Veel jongeren weten wel hoe ze deze maand moeten doorkomen: lekker gamen. En gamen kan inderdaad een prima en leuke afleiding zijn. Een goede game pc zorgt voor realistische weergave van een hele andere wereld en het leuke is dat er online vaak in groepen gespeeld wordt zodat jongeren toch nog hun sociale contacten kunnen onderhouden. Gamen maakt ook alert en is goed voor je oog- hand coördinatie. Maar alleen gamen is natuurlijk ook weer geen goed idee. Een goed boek kan de tijd ook verdrijven. Het is echt niet noodzakelijk om alleen maar zware literatuur te lezen. Lees wat je leuk vindt. Dat kan ook een heerlijke roman zijn. Lezen vergroot je taalvaardigheid, taalbegrip en woordenschat. Wil je echt een uitdaging aangaan: lees dan een boek in een tal die je nog niet zo goed beheerst zoals bijvoorbeeld Engels. Door lezen neemt je talenkennis snel toe. En tot slot kun je ook kiezen voor een nieuwe hobby. Het klinkt een beetje tuttig, maar lekker met je handen iets maken ontspant ook en stimuleert je creativiteit. Bij een online hobbywinkel tref je genoeg ideeën aan.

Ga naar buiten

Hoe goed je je binnen ook kan vermaken: ga vooral ook naar buiten. Juist nu is het belangrijk dat je even de deur uitgaat. De natuur in of gewoon even een stevige wandeling door de wijk. Fietsen of buiten sporten is ook een goed idee: kom in beweging en verbeter je conditie. Lichaamsbeweging heeft ook een positieve invloed op je mentale welzijn. Je voelt je beter en je zit lekkerder in je vel. Bovendien vergroot je je weerstand, ook erg belangrijk. Alleen al een simpele wandeling van een half uur kan een grote invloed hebben op je gezondheid. Zeker als je dat trouw elke dag doet. Wandel in een lekker stevig tempo en probeer je bewust te zijn van je omgeving. Na de wandeling kom je helemaal opgefrist weer thuis. Met deze simpele activiteiten kom je deze maand toch goed door. Geen januari dip voor jou!

Geef een reactie