Waarom zijn aminozuren zo belangrijk?

Als je spiermassa wilt opbouwen, is het eten van voldoende eiwitten een absoluut must. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren en daarom onmisbaar als je sterker en/of groter wilt worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bodybuilders en fitnessatleten dagelijks hun portie eiwitten binnenkrijgen. Niet alleen voor spiergroei, maar ook om blessures te voorkomen. Je kunt er tegenwoordig voor kiezen om supplementen in te nemen in de vorm van poeders of shakes. Helaas zitten er tenslotte in veel 'gewone' voedingsmiddelen relatief weinig eiwitten. Vlees en vis bevatten vaak wel veel eiwitten, maar zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Aminozuren zijn de bouwstoffen voor eiwitten. Hierdoor zijn aminozuren van cruciaal belang. Aminozuren zijn namelijk essentieel voor herstel en opbouw van spierweefsel. Maar waarom is aminozuur zo belangrijk? En waar kun je aminozuren kopen? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Waarom zijn aminozuren zo belangrijk?

Aminozuren zijn belangrijk voor het lichaam omdat ze de bouwstenen zijn van eiwitten. Eiwitten zijn betrokken bij verschillende vitale lichaamsfuncties, zoals het opbouwen en beschermen van cellen, het transporteren van stoffen door het lichaam en het reguleren van hormonen. Sommige aminozuren kunnen door ons lichaam zelf worden aangemaakt, maar er zijn ook aminozuren die we via voeding moeten binnenkrijgen. Deze laatste noemen we 'essentiële aminozuren'. Essentiële aminozuren kunnen niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt en dus moeten we ze via voeding of supplementen binnenkrijgen. Er zijn in totaal 20 verschillende aminozuren, maar 8 daarvan zijn essentieel voor ons. Deze 8 essentiële aminozuren vind je terug in veel voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, eieren, melkproducten en graanproducten. 

Veel mensen weten niet wat aminozuren zijn of hoe ze het lichaam helpen. Dit is eigenlijk heel erg belangrijk want aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Het is daarom van belang om genoeg aminozuren binnen te krijgen. Wil je graag aminozuren kopen? House of Nutrition biedt verschillende soorten aminozuren aan als tablet, capsule of in vloeibare vorm. 

Waar kun je eiwitten kopen? 

In het lichaam zijn er veel verschillende soorten eiwitten aanwezig. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en spelen daarom een belangrijke rol in de groei en het herstel van onze cellen. Er zijn veel verschillende bronnen van eiwitten, maar vooral vlees, vis, volkorenproducten, peulvruchten, noten en zaden bevatten veel eiwitten. Eiwitten zijn macronutriënten die het lichaam nodig heeft voor de groei en het onderhoud van spieren, huid, haar, nagels en bloedvaten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam. Daarnaast kunnen ze ook nadrukkelijk helpen bij een dieet om extra kilo’s kwijt te raken. Wil je graag eiwit kopen? House of Nutrition heeft een enorm aanbod verkrijgbaar. 

Geef een reactie