Milieuvriendelijke sneakers?

Als het gaat om het kiezen van een milieuvriendelijk paar sneakers, heb je een paar keuzes. Deze schoenen zijn gemaakt van materialen die zowel natuurlijk als gerecycled zijn. De meest innovatieve zijn gemaakt van hennepvezel en zijn 100% waterdicht. Andere milieuvriendelijke sneaker opties zijn schoenen met biologisch afbreekbare steunzolen, die een hoger percentage gerecycled rubber bevatten, en 3-D gebreide sneakers. De meest voorkomende onderdelen van een sneaker zijn de binnenzool, het bovenwerk en de veters. Sommige merken hebben zelfs volledig machinewasbare, milieuvriendelijke opties. Wilt u meer leren over hoe sneakers duurzaam kunnen worden geproduceert? Lees hier meer! 

Feiten over sneaker productie

Hoewel traditionele sneakers van natuurlijke materialen zijn gemaakt, dragen ze nog steeds bij aan grote hoeveelheden uitstoot. De productie van één paar sneakers stoot 3 kilo CO2 uit in de lucht, wat gelijk staat aan het verbranden van een halve liter benzine of het gebruik van een gloeilamp gedurende een week. Gelukkig worden milieuvriendelijke sneakers populairder dan ooit. Veel bedrijven hebben de beslissing genomen om duurzamer te worden. Zij hebben van milieubewuste sneakermerken een topprioriteit gemaakt.

 

Hoewel veel sneakermerken zich inzetten voor duurzaamheid, zijn ze niet allemaal echt groen. Sommige bedrijven proberen bijvoorbeeld meer gerecyclede materialen te gebruiken voor hun producten, terwijl andere slechts één soort materiaal gebruiken, zoals gerecycled plastic. Deze milieuvriendelijke merken hebben zich ertoe verbonden hun koolstofvoetafdruk tegen 2022 met 50% te verminderen, wat een enorm doel is om te bereiken. Dit is een grote stap voorwaarts, maar het is belangrijk om op te merken dat het moeilijk is om elk paar sneakers volledig eco-vriendelijk te maken.

Milieuvriendelijke merken

Een paar andere milieuvriendelijke merken hebben naam gemaakt door het vermijden van chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen. Een van hen is Etiko, dat veganistisch en Fair Trade gecertificeerd is. Dit merk is uitgegroeid tot de nieuwste trend in groene sneakers, en is een uitstekend alternatief voor de meer bekende merken. De milieuvriendelijke sneakerlijn is hoofdzakelijk gemaakt van biologisch katoen, dat een hernieuwbare bron is. Het bedrijf heeft ook een verscheidenheid aan stijlen gecreëerd voor verschillende consumenten.

 

Hoewel Veja een bekend schoenenmerk is dat gerecycled polyester gebruikt, bieden ze ook een verscheidenheid aan milieuvriendelijke modellen. De Tree collectie van het merk is gemaakt van FSC-gecertificeerde eucalyptus en wordt gemaakt in een fabriek in Italië. De nieuwe 'Eco-Friendly'-sneaker is voor 97% milieuvriendelijk, waardoor het een van de meest duurzame sneakers is. Ga voor meer informatie over het milieuvriendelijke aanbod naar de Veja heren pagina.

 

De meeste milieuvriendelijke sneakers zijn nog steeds gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen, maar er zijn ook voorbeelden van milieuvriendelijke modellen die gebruikmaken van duurzame materialen. De meerderheid van de milieuvriendelijke sneakers bevat echter nog steeds EVA-schuim en synthetische stoffen, die niet biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien zijn de meeste van deze milieuvriendelijke opties gemaakt van gerecycleerde materialen. De meeste van deze zijn niet zo duurzaam als Air Jordans, maar ze zijn een goed begin.

Conclusie

Als het gaat om duurzaamheid in schoeisel, zijn er enkele merken die het hun zaak hebben gemaakt om milieuvriendelijker dan ooit te zijn. In feite zijn enkele van de meest populaire en meest gebruikte merken van milieuvriendelijke sneakers die welke gerecyclede materialen gebruiken. Deze merken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook comfortabel en duurzaam. Sommige bedrijven hebben ook een focus op het welzijn van de werknemers. Deze merken streven ernaar hun ecologische voetafdruk te verkleinen en betere arbeidsomstandigheden te bieden.

 

Geef een reactie