Leuke bezienswaardigheden in Antwerpen

Heerlijke Belgische chocolade, mooie kathedralen en natuurlijk de Brusselse wafels… België kent een aantal hele mooie steden, waaronder het beroemde Antwerpen. Ben je van plan om binnenkort een dag of meerdere dagen naar Antwerpen te gaan? Lees dan even verder. In dit blog noem ik een paar leuke bezienswaardigheden in Antwerpen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Antwerpen-Centraal

Reis je toevallig met de trein naar Antwerpen? Dan kom je sowieso langs een van de mooiste bezienswaardigheden van Antwerpen: Station Antwerpen-Centraal. Dit betoverende gebouw staat bekend om zijn eclectische stijl en hoge koepel. Het gebouw heeft veel licht door de vele ramen, mooie ronde bogen en veertien sporen verdeeld over drie niveaus.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze Antwerpse kathedraal is gebouwd van 1352 tot 1521 en is herkenbaar aan haar Brabantse gotiek en barokinterieur. De Kathedraal heeft een toren van 123 meter hoog, bewaart prachtige schilderijen van onder anderen de beroemde Rubens en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Heb je geen tijd om naar binnen te gaan? Dan raad ik je zeker aan om haar in ieder geval even van buiten te bewonderen.

Historisch centrum

Antwerpen is een hele goede plek om cultuur te snuiven. In het historisch centrum vind je onder anderen de grote markt, schattige boetiekjes, het stadshuis, kroegen… Heb je dus zin om een lekker biertje te drinken, in kleine boetiekjes te winkelen of kunst te bekijken? Dan is het historisch centrum een must see voor jou! Ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis zijn in het historisch centrum te vinden.

Vintage winkels

In Antwerpen kun je héél goed shoppen in vintage winkels. Think Twice is een hele leuke tweedehands winkel, waar je van alles kunt kopen. In Antwerpen zijn er maar liefst 4 filialen. Ook Riot is een hele leuke tweedehands shop in Antwerpen. De kleding wordt hier per kilo verkocht en staat bekend om de goede kwaliteit en uniekheid. Andere leuke tweedehandswinkels in Antwerpen zijn bijvoorbeeld de Episode, My Ohm en Melting Pot Kilo.

Hotels in Antwerpen

Als je een paar dagen in Antwerpen blijft is het natuurlijk verstandig om van tevoren een hotel te boeken. Hotels in Antwerpen is makkelijk te vinden: er zijn heel veel verschillende hotels in verschillende prijscategorieën. Kijk naar de diverse faciliteiten per hotel en stel in hoeveel dagen je er wilt blijven. Ook is het verstandig om te checken waar het hotel zich bevindt. Als je van plan bent om veel in het centrum te zijn (wat natuurlijk vaak zo is bij een stedentrip), is het fijn om in het centrum van Antwerpen te slapen.  

Geef een reactie