Je online b2b marketing optimaliseren? Vijf tips voor succes!

Het uitwerken van een succesvolle marketingstrategie in de B2B branche is een erg ingewikkeld proces, maar met een sterke basis kom je al een heel eind. Ben jij benieuwd hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken? Lees dan zeker verder, want in dit artikel lees je de beste tips om van jouw B2B online marketing een succes te maken! 

 

B2C & B2B: De verschillen

Wanneer jouw klant een zakelijke klant is, neemt je klant op een andere manier het besluit om over te gaan tot de aankoop van een product of het afnemen van een dienst dan dat een consument dit zou doen. Meestal maakt je klant niet alleen de beslissing om tot aankoop over te gaan, maar gebeurt dit in een team. Daarnaast doet een consument vaak aankopen op basis van zaken zoals status, populariteit en prijs. Zakelijke klanten baseren hun aankoop besluiten op de return on investment van hun investeringen. Ze kijken dus naar de winstpotentie van de aankoop van jouw product of dienst. Het is dan ook erg belangrijk dat je dit verschil begrijpt om jouw online marketing succesvol in te kunnen zetten. 

 

Hoe kun je B2B marketing online succesvol inzetten?

Het opzetten van een goede strategie voor je b2b online marketing begint met een sterke basis. De eerste stap? Het opstellen van een buyer persona. Ga hierbij na  wie binnen een organisatie het aankoopbesluit neemt, in welke netwerken jouw doelgroep zich begeeft, welke factoren er voor jouw doelgroep belangrijk zijn in aankoopproces en tegen welke knelpunten je doelgroep aan kan lopen. 

 

Als je dit inzichtelijk hebt, weet je waar je wanneer op welke manier contact kunt opnemen met jouw doelgroep. Hierna kun je je website hierop aanpassen en bijvoorbeeld CTA’s gaan toevoegen die hierbij aansluiten. Andere belangrijke manieren waarop je jouw B2B online marketing kunt optimaliseren, zijn het effectief inzetten van diversiteit in content marketing (video, whitepaper, blog, etc.), een strategische inzet van SEO, het in kaart brengen van de customer journey middels Google Analytics en hier je website op aanpassen.

 

De allerbeste tip die je kunt krijgen is echter het inschakelen van experts op het gebied van b2b marketing, bijvoorbeeld van een online marketing agency. Zij weten precies wat ze doen en hebben slechts enkele minuten nodig voor zaken die jou uren uitzoekwerk kosten. Een dergelijk agency kan jou helpen je strategie op te zetten en uit te voeren, zodat jij je bezig kunt houden met waar jij goed in bent: ondernemen. 

Geef een reactie