Is een haartransplantatie iets voor jou?

Een haartransplantatie is iets wat steeds populairder wordt. Je kan op steeds meer plekken een haartransplantatie nemen. Haartransplantatie Istanbul? Geen probleem. De kosten zijn vaak daar stukken goedkoper. Maar wanneer de meeste mensen de woorden haartransplantatie horen, wordt er veelal nog negatief over gedacht. In dit artikel wordt uitgelegd wat een haartransplantatie is, wat de voor- en nadelen zijn en wat de haartransplantatie kosten zijn. 

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een cosmetische ingreep waarbij haren van een bepaald deel van je hoofd naar een ander bepaald deel van je hoofd getransplanteerd worden. Het krijgen van een haartransplantatie betekent dat je haar uit delen van je hoofdhuid neemt die niet worden aangetast door kaalheid en het verplaatst naar gebieden die dunner of kaal worden. Haartransplantaties werken omdat niet al het haar op uw hoofd wordt aangetast door DHT, het primaire hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Je hebt bij haartransplantaties twee methoden. De FUE- en FUT-methode. 

Soorten haartransplantatie met de bijbehorende voor- en nadelen

Je hebt twee verschillende soorten methodes. Dat zijn Follicular Unit Extraction (FUE) en Follicular Unit Transplantation (FUT). Beide methodes leveren ongeveer hetzelfde resultaat op, maar toch zijn er enkele verschillen. FUE omvat het extraheren van kleine hoeveelheden van één tot vier haren uit de hoofdhuid met behulp van een medisch hulpmiddel. Deze haren worden vervolgens op de bovenkant van het hoofd getransplanteerd om een ​​haarlijn te herstellen of extra dikte te geven. Het voordeel van FUE is dat er geen groot litteken ontstaat. In plaats daarvan creëert het honderden kleine littekens die veel minder zichtbaar zijn na genezing, vooral voor mensen met licht haar die een traditioneel "strip" haartransplantatielitteken niet volledig kunnen bedekken. Fut daarentegen verwijderd een hele strook huid. Uit die strook worden haren in groepjes van één tot vier gehaald. Na het verwijderen van de haarzakjes kan de chirurg de haren op de hoofdhuid transplanteren om de haarlijn of kruin op te vullen. Het voordeel is dat de getransplanteerde haren bij FUT een grotere overlevingskans hebben. Het nadeel is dat het een groter litteken achterlaat. 

Kosten van een haartransplantatie

Wat de precieze kosten zijn van een haartransplantatie is lastig te zeggen. Dat is namelijk heel erg afhankelijk van hoeveel haren je wil transplanteren en waar je de transplantatie wil gaan uitvoeren. Maar je kan er wel vanuit gaan dat de haartransplantatie kosten uiteindelijk op zo'n 2000 euro komt te liggen. Het kan goedkoper, maar ook duurder. Het hangt erg af van de omgeving waarin je leeft en hoeveel haren je dus wil transplanteren. 

Geef een reactie