Hondenschoenen

In tegenstelling tot u, kan een hond niet aangeven wanneer hij of zij last ervaart van de pootjes. Om te voorkomen dat uw trouwe viervoeter geen pijn zal ervaren van eventuele obstakels in de “grote boze wereld”, is het misschien een aanrader om te kijken naar hondenschoenen. Deze kleine investering is super handig om uw hondje te beschermen. Maar waar helpen hondenschoenen allemaal bij? En hoe koop je de juiste hondenschoenen? Ik leg het u uit in dit blog.

Bescherming

Hondenschoenen zijn handig in het dagelijks leven, maar zeker wanneer u uw hond meeneemt op vakantie. In de bossen of in de bergen kunnen scherpe objecten liggen waar uw hond zich aan kan bezeren. Door de dikke laag die onder de schoentjes zit, zullen deze scherpe objecten er niet doorheen komen en zal het wondjes voorkomen op de pootjes van uw hond. Ook voor de dagelijkse wandeling kan het helpen, wanneer er bijvoorbeeld glas op straat ligt.

Daarnaast is het grootste pluspunt aan de hondenschoen het beschermen tegen extreme temperaturen. Iets wat velen niet zullen weten, is dat de kussentjes onder de pootjes van een hond behoorlijk teder zijn. In de winter, wanneer de grond bevroren is, kan het de kussentjes bevriezen wat zal resulteren in vervelende blaartjes. Zeker wanneer u op reis gaat naar een koud land of een wandeling maakt hoog in de bergen kan het snel raak zijn. In tegenstelling tot extreme kou, kan extreme hitte ook een probleem vormen. Zeker als het gaat om asfalt, dat altijd warmer is dan de omgevingstemperatuur. Bij een wandeling met uw hond kan ook dit zorgen voor blaartjes. Het zal dus ten goede komen om over te gaan op hondenschoenen.

De juiste schoen

Wanneer u op internet of in de winkel de juiste hondenschoenen heeft gevonden, is het uiterst belangrijk om goed te kijken naar de maat. Dit is ook belangrijk voor het comfort van uw hond. Om de juiste maat te vinden kunt u de pootjes opmeten en aan de hand van een maattabel de juiste schoenen kiezen. Hondenschoenen zijn daarnaast niet zo stug als mensenschoenen en zullen dus nog enigszins mee rekken.

Als de schoentjes binnen zijn is het tijd om ze te passen! Het zal even wennen zijn voor uw hond, het is namelijk niet natuurlijk om schoentjes te dragen. Om hem of haar er aan te laten wennen kunt u uw hond belonen na het dragen van de schoentjes. Dit met bijvoorbeeld een lekker hondenkoekje. Zo zal uw viervoeter geleidelijk wennen! Veel succes met de zoektocht.

 

Geef een reactie