Hoe stel je een outfit samen voor feestjes?

Als je een feest of een andere speciale gelegenheid hebt, is het leuk als je er een beetje goed gekleed heen kan gaan. En met goed gekleed bedoelen we niet in pak of iets dergelijks, maar gewoon leuk voor de gelegenheid. Als je een casual feestje hebt, kan je ook goed gekleed gaan door de juiste outfit uit te zoeken. Voor de meeste feestjes geldt dat je er gewoon lekker als jezelf uit wil zien, maar net iets interessanter dan de outfit die je draagt als je boodschappen gaat doen. Daarom zijn hier wat tips voor het samenstellen van een leuke outfit. 

Combineer

Een combinatie die altijd werkt, is casual en chic. Bijvoorbeeld een pantalon met riem, maar daarboven gewoon een T-shirt dat je in je broek draagt. Of andersom, juist een casual flared broek, maar wel met een blouse erboven. Met schoenen kan je in zo’n combinatie outfit heel veel kanten op, hoewel heel heftig gekleurde sneakers misschien niet zo’n goed idee zijn. 

Materiaal

Je kan gewoon casual kleding dragen, maar als je het materiaal van je kleding aanpast, is je outfit gelijk al heel anders. Je kan gewoon jeans dragen naar een feestje, maar wat nou als je velvet jeans kiest? Of een leren rok in plaats van een van katoen? Met een ander materiaal kan je jezelf flink pimpen. 

Laagjes

Een ander concept dat altijd wel werkt is laagjes. Heb je een T-shirt of topje als onderste laag, draag er dan een open overhemd overheen. Of een leuk jack, spijker of bomber, alles kan. Dat ziet er interessant uit, maar het is ook praktisch, want als je het warm krijgt kan je gewoon een laagje uittrekken.

Kleur

Probeer in ieder geval één item van kleur in je outfit te stoppen. Dat kan iets kleins zijn, zoals een hoofddeksel of schoenen. Maar je kan ook gaan voor een groene corduroy broek, om maar wat te noemen. Het is leuk als in ieder geval een van je kledingstukken eruit springt, je eye catcher zeg maar. De rest van je outfit kan je daaromheen bouwen. 

Thema

Heb je een themafeestje, houd je dan aan het thema! Dat maakt de avond echt leuker. Natuurlijk hoef je niet gelijk een hele som geld uit te geven aan het vinden van een outfit. Waarschijnlijk heb je in je kast al wel wat liggen. En ook bij de kringloopwinkel is van alles te vinden voor dit soort gelegenheden, bijvoorbeeld een zomerse blouse voor een Hawaï thema. 

Geef een reactie