Heb je drinken over je MacBook gegooid? Geen paniek! 5 stappen om je MacBook te redden! 

Eén van de meest vervelende problemen die je kunt hebben met je MacBook, is waterschade. Tegelijkertijd komt dit probleem erg vaak voor. Veel mensen eten en drinken tegenwoordig namelijk rondom hun laptop, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarbij kan er vocht in je laptop terechtkomen en dit kan flinke schade opleveren! Heb jij water of een andere vloeistof op je Macbook geknoeid en ben je bang voor waterschade? In dit blog lees je hét stappenplan om jouw MacBook te herstellen van waterschade. 

Stap 1: De MacBook uitzetten

Zet direct je MacBook uit. Zo voorkom je kortsluiting. Houd de power knop enkele seconden ingedrukt en je MacBook staat uit. 

Stap 2: Het verwijderen van verbonden kabels en accessoires 

Zorg nu dat je alle kabels en accessoires loshaalt van je laptop. Zowel de oplader als je telefoon en eventuele toetsenborden of beeldschermen die aan de laptop verbonden zijn. Doe dit zo snel mogelijk! 

Stap 3: Het vocht van de MacBook verwijderen

Haal al het vocht dat nog op je MacBook zit van de MacBook af met een droge doek. 

Stap 4: Het vocht uit het toetsenbord halen

Beweeg je laptop zodat het vocht uit het toetsenbord kan lopen en verwijder het vocht direct van het toetsenbord.

Stap 4: Je MacBook laten drogen.  

Ben je klaar met het verwijderen van het vocht? Klap dan je laptop scherm zo’n 30 graden open en zet de MacBook op de zijkant zodat het eventuele vocht eruit kan lopen.

Let op: gebruik je laptop niet tijdens het drogen van de laptop. 

Stap 5: Je MacBook chemisch laten reinigen om de schade te herstellen

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf om je MacBook chemisch te laten reinigen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen namelijk jouw MacBook op zo’n manier reinigen dat ze de waterschade MacBook herstellen.

Dekt de verzekering de kosten van mijn MacBook?

Sommige verzekeraars bieden een vergoeding aan voor (een deel) van de reparatie van je MacBook. Hierbij is de context van de waterschade een belangrijke factor. Wanneer iemand anders water over je MacBook gegooid heeft, kan het zijn dat die persoon het via zijn of haar WA-verzekering voor je kan vergoeden. Is de schade op het werk of op vakantie ontstaan? Dan kan de verzekeraar van je werkgever of je reisverzekeraar mogelijk (een deel) van de kosten vergoeden. Ontstaat de waterschade thuis? Vaak kun je dan via je inboedelverzekering aanspraak maken op (een deel) vergoeding van de gemaakte kosten.

Geef een reactie