Glijmiddel kent vele voordelen en dit moet je er over weten

Het gebruiken van glijmiddel tijdens seks is niet altijd nodig, maar het kan verzachtend werken als de vagina niet genoeg vocht aanmaakt. Vooral tijdens anale seks kan glijmiddel nodig zijn, want de anus zelf maakt geen vocht aan. In dit artikel kom je meer te weten over glijmiddel.

Welke verschillende soorten glijmiddelen zijn er?

Zoals je verschillende soorten condooms hebt, heb je ook verschillende soorten glijmiddel. Zo heb je ze gemaakt op basis van water, siliconen of oliebasis. De basis is erg belangrijk als je het gaat combineren met condooms. Je wilt natuurlijk niet dat het condoom aangetast wordt door het glijmiddel en dat het niet scheurt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing door van het glijmiddel, want vaak hebben ze een eigen structuur en gebruik. Glijmiddelen zijn er in verschillende smaken, geuren en stimulansen. Overigens is goed om te weten dat glijmiddel op basis van olie niet geschikt is voor condooms. Olie kan het latex aantasten en zo mogelijk ook oplossen. Daarnaast is het lastig om het na gebruik schoon te maken.

Kan je glijmiddel gebruiken tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen problemen om bijvoorbeeld durex glijmiddel tijdens de zwangerschap te gebruiken. Je hebt het misschien zelfs niet nodig, want een vrouw kan zelfs tijdens de zwangerschap vochtiger zijn dan normaal. Besluit je toch glijmiddel te gebruiken is dat geen probleem, want de baarmoedermond is afgesloten zodat er niets binnen kan dringen. Als je je afvraagt welk glijmiddel dan goed is om te gebruiken met seks tijdens de zwangerschap dan maakt dat in principe niets uit. Gaat het nu om glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis, je kan het allebei zonder problemen gebruiken. Je vindt overigens in de winkel wel glijmiddel speciaal voor zwangerschap, maar dat is niet per se noodzakelijk.

Gebruik glijmiddel voor meer comfort

Glijmiddel is vooral een middel voor als je meer comfort wilt. Het helpt de intieme delen zachter en vochtiger te maken. Daardoor beperk je de pijnlijke en stroeve momenten. Zodoende wordt de stimulans intenser zodra intieme delen vochtiger zijn. Een aantal glijmiddelen zijn prima te gebruiken als een massage gel. Niet alle glijmiddelen zijn daar geschikt voor en lees de verpakking daar dan ook goed op na. Belangrijk om te weten is dat je massageproducten niet als glijmiddel kan gebruiken als dit niet staat aangegeven. Massageproducten bevatten vaak stoffen zoals olie en parfum die condooms en speeltjes kunnen aantasten. Daarnaast kunnen massageproducten irriterend werken bij intieme delen. Weet dus wat je koopt en lees de tekst op de verpakking er goed op na.

Geef een reactie